Греція допомагає росії обходити санкції та постачати нафту – Die Welt

Читать на русском
Танкери з російською нафтою продовжують заходити до європейських портів, незважаючи на заборону, завдяки допомозі Греції.

Греція допомагає росії обходити європейські санкції. Танкери з російською нафтою продовжують заходити до європейських портів, незважаючи на офіційну заборону.

Про це повідомляє Die Welt.

Зокрема, продовжують безперешкодно оформлятися через європейські порти нафтові угоди російських енергетичних транснаціональних корпорацій «Роснефть» та «Лукойл».

Зеркаль розповіла подробиці європейських перемовин щодо ембарго на російську нафтуУгорщина та Словаччина не по-дитячому торгуються за перехідний період на використання російської нафти – аж до кінця 2023 року. Зеркаль назвала це поганим прецедентом і розповіла, як Німеччина змінювала свою думку.

«З початку війни 24 лютого з країни щодня вивозилося близько 4,5 млн барелів сирої нафти на суму близько 509 млн доларів США», – йдеться в традиційному лондонському судноплавному реєстрі Lloyd's List.

Таким чином, експорт нафти з росії залишився на довоєнному рівні. Здебільшого це пов'язано з Грецією. «У той час як багато європейських та американських дилерів, нафтових компаній і судноплавних компаній припинили всі контакти з операторами російського флоту, грецькі судновласники продовжують розширювати свій бізнес в росії», – кажуть експерти.

За даними страхової компанії Lloyd's, протягом квітня із російських нафтових портів вийшли 190 танкерів, з них 76 йшли під грецьким прапором.

Крім того, наприкінці квітня грецький супертанкер Nissos Rhenia прийняв на борт російську нафту марки Urals у порту Роттердама та вирушив до Сінгапуру.

Нагадаємо, раніше радник президента України Олег Устенко говорив, що група українських та міжнародних експертів відслідковує танкери з російською нафтою, щоб не дати росії обійти санкції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: