Окупанти влаштували теракти в Мелітополі та Бердянську до Дня росії – ISW

Читать на русском
Окупанти в День росії влаштували вибухи в Мелітополі та Бердянську, щоб звинуватити у скоєнні терактів українських партизанів.

Російська окупаційна влада до Дня росії 12 червня влаштувала теракти в Мелітополі та Бердянську «під хибним прапором».

Про це повідомляє американський інститут вивчення війни (ISW).

Окупанти стверджують, що вибухи у Бердянську були через «коротке замикання»Сьогодні, 12 червня, загарбники відзначають день росії у тимчасово окупованих регіонах України.

«Російська влада, можливо, влаштувала теракти в Мелітополі та Бердянську під хибним прапором 12 червня, ймовірно, щоб звинуватити українських партизанів у нападах на мирних жителів. Самопроголошений голова військово-цивільної адміністрації Запорізької області Володимир Рогов зробив попередню заяву про те, що «терористи» влаштували у Бердянську три вибухи, після чого відмовився від своїх заяв та назвав ситуацію аварією на електростанції», – йдеться у звіті.

Рогов заявляв також, що жителі Бердянська пов'язують будь-які надзвичайні ситуації у місті зі спробами України порушити мирне життя у «звільнених» районах.

«Самопроголошений заступник голови УМВС Запорізької області Олексій Селіванов також заявив, що невідомі заклали вибуховий пристрій у Мелітополі, щоб зірвати День росії. Глава Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух зазначив, що українська влада попередила про можливу терористичну діяльність російських сил до Дня росії», – додали в ISW.

Нагадаємо, вранці 12 червня в окупованому росіянами Бердянську прогриміли три потужні вибухи, частина міста була знеструмлена.

Крім того, вибух прогримів біля будівлі ГУ МВС у Мелітополі. Постраждали четверо мирних мешканців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: