У Мелітополі не вистачає місць у морзі для зберігання трупів російських військових – ГУР

Читать на русском
Російські окупанти в Мелітополі шукають додаткові промислові холодильників для зберігання тіл загиблих військових.

Російські окупанти в Мелітополі шукають додаткові промислові холодильники для зберігання тіл загиблих військових. Морг у місті переповнений.

Про це повідомило ГУР Міністерства оборони України.

Путін не зможе вічно приховувати втрати російської армії в Україні – BloombergПоки що російській пропаганді вдається приховувати масштаби втрат армії в Україні. Але війна продовжується, цифри стають все більшими і це більше випробування для путіна.

«Окупаційна адміністрація Мелітополя терміново шукає додаткові морозильні камери та промислові холодильники. Відомо, що переобладнаний у морг міський м'ясокомбінат вже повністю заповнений тілами вбитих окупантів і не може більше приймати «вантаж 200», - йдеться у повідомленні.

За інформацією ГУР, 6 червня російські військові приїхали до ТОВ «Арон-М» та оглянули холодильні камери підприємства. Обладнання було визнано придатним для переобладнання у морг. Окупанти повідомили керівництво компанії про рішення щодо тимчасового використання холодильних камер на безоплатній основі для зберігання тіл загиблих військовослужбовців.

«Наразі до Мелітополя активно завозяться трупи рашистів, які загинули під час боїв на напрямку Пологи–Гуляйполе», - наголошується в повідомленні.

У ГУР також зазначили, що російське керівництво має намір приховати реальні масштаби втрат, а «тривале зберігання тіл убитих» дозволяє «дозовано» відправляти їх до росії і максимально розтягнути цей процес у часі.

Нагадаємо, на сьогоднішній день втрати російської армії досягли 31,7 тисячі вбитих.

Водночас у росії заявляли, що армія «перестала зазнавати втрат» на фронті в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: