Росію обов'язково чекає поразка у війні: Подоляк назвав кілька причин

Читать на русском
Модель держави росії нежиттєздатна, тому вона у будь-якому разі програє війну в Україні, вважає Подоляк. Він назвав кілька причин.

Росію в будь-якому разі чекає поразки у війні з Україною. Модель її держави є нежиттєздатною, і коли перший солдат перейшов український кордон, російська імперія відразу підписала собі смертний вирок.

Про це написав радник керівника ОПУ Михайло Подоляк, назвавши кілька причин.

Перша причина, на думку Подоляка – кінець ери російської нафти, до якого призвело ембарго і заморожування «Північного потоку – 2». «Москва не зможе перебудуватися й продавати ті ж обсяги Китаю та Індії. Ні, зрозуміло, що ведмежа пропаганда доведе своїм неофітам, що 50 грамів набагато краще за 100 грамів і що «щи из еловых шишек» набагато смачніші за картоплю з відбивною. Але… Частину нафтових свердловин доведеться заморозити назавжди. Згодом Європа почне відмовлятися й від газу, шукаючи альтернативи та змінюючи виробничі ланцюжки. Це неминуче просто тому, що росія стала неадекватним і непередбачуваним партнером, з яким не можна мати справ», – написав він, додавши, що в середньостроковій перспективі на росію чекає поступовий занепад.

Порівняв себе з Петром I: путін заявив, що роль росії полягає у «поверненні» територійПутін вважає, що роль сучасної росії – повертати та зміцнювати суверенітет та території, як колись робив Петро Перший.

Друга причина полягає в тому, що економічна ізоляція призведе до «нових дев’яностих». Росія, пише Подоляк, хоч і має великий обсяг ресурсів, але навіть із таким запасом міцності економіка почала падіння.

Ще одна причина неминучого програшу росії – повна втрата міжнародної репутації. «Десятиліттями кремль вкладав мільярди у свій образ «миротворця» та загравав з правими силами у Європі. Сьогодні неважливо, чи ти «правий», чи «лівий» – росія стала синонімом слова «токсичність». Москва стала не лише ізгоєм для західного світу, а й для сусідів. Ніхто не хоче мати справ із москвою, щоб завтра тебе не прийшли «рятувати». Той хто вже має, намагається дистанціюватися», – написав Подоляк.

Він зазначив, що путін «феєрично» розпочав епоху занепаду росії. «Росія обов'язково програє, тому що її модель нежиттєздатна. Питання в тому, коли та якою ціною. Наше завдання – забезпечити програш росії максимально швидко. Для цього нам потрібно якнайбільше зброї», – додав радник.

Нагадаємо, раніше Подоляк назвав завдання «мінімум» та «максимум» у війні з росією.

Глава української розвідки, у свою чергу, розповів, коли настане переломний момент у війні з росією та чим вона закінчиться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: