Подоляк назвав завдання «мінімум» та «максимум» у війні з росією

Читать на русском
Завдання щонайменше для України – відхід російських військ на позиції, які вони займали 23 лютого. Завдання максимум – програш росії та відновлення територіальної цілісності України.

Завдання «мінімум» для України на війні – щоб російські війська відійшли на позиції, які займали до 24 лютого. Завдання «максимум» – програш росії та повне відновлення територіальної цілісності України.

Про це в інтерв'ю виданню «Зеркало» розповів радник керівника ОПУ Михайло Подоляк.

«Президент запропонував програму мінімум: російські війська відходять до позицій, які вони займали 23 лютого. Після цього може початися мирний переговорний процес, де ми обговоримо всі претензії один до одного. Завдання максимум: територіальна цілісність у міжнародно визнаних кордонах України, програш росії та її трансформація. Інакше вона постійно перебуватиме в пропагандистському угарі, реваншистських настроях і постійно прагнутиме відновити війну з новою інтенсивністю. У цьому проблема. Війна триватиме стільки, скільки Україні знадобиться для доведення того, що росія має піти з наших територій», – сказав Подоляк.

Він зазначив, що Україна воюватиме, доки росія не програє.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що для України тупикова ситуація у війні із росією – не варіант.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, які цілі ставить перед собою Україна, щоб перемогти у війні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: