Голова ГУР розповів, коли настане переломний момент у війні з росією та чим вона закінчиться

Читать на русском
Коли буде переломний момент у війні України з росією, коли завершиться активна фаза війни, що буде до кінця 2022 року - розповів начальник ГУР Буданов.
pravda.com.ua

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов озвучив прогноз – коли завершиться активна фаза війни, що створить переломний момент на фронті, і яким буде результат всього протистояння проти російського агресора.

Інтерв'ю з Будановим публікує «Українська правда» у вівторок, 24 травня.

Як далі розвиватиметься війна в Україні: західні аналітики назвали п'ять сценаріївЗахідні аналітики назвали п'ять можливих сценаріїв подальшого розвитку війни в Україні – російський чи український крах, затяжна війна, український наступ чи ескалація.

За словами начальника ГУР, переломний момент у війні очікується у серпні цього року.

«До серпня кількість озброєння, яке постачається в Україну, набуде вже, скажімо так, значної кількості. Ви повинні розуміти, що з моменту оголошення про постачання озброєння є наступні етапи. Перше – це надходження озброєння до країни, друге – оволодіння цими озброєннями і лише на третьому етапі – початок його використання. Все це займає певний проміжок часу....З серпня це вже перебуватиме у військових частинах та активно почне використовуватись у бойових діях. Ось тому розпочнеться переломний момент. Тому що зараз нам катастрофічно не вистачає тяжкого озброєння», - сказав він.

До кінця року, на думку Буданова, закінчиться активна фаза війни з росією.

«Активна фаза – це активне ведення бойових дій. Це баталії приблизно того рівня, що відбувається зараз, коли з рук в руки переходять цілі населені пункти. Ця активна фаза має значно скоротитися до кінця року. Вона зведеться майже на нуль», - повідомив голова ГУР.

Будавнов також впевнений, що війна завершиться виходом на адмінкордон України.

«Цим закінчиться наша війна. Інші деталі зараз не на часі», - підсумував він.

Нагадаємо, на початку травня радник голови ОПУ Олексій Арестович заявив, що війна в Україні перейшла у нову фазу. У Міноборони визнали перехід війни у ​​тривалу фазу.

За даними британської розвідки, втрати росії зрівнялися з втратами СРСР за 9 років в Афганістані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: