У Зеленського розповіли про щоденні втрати української армії

Читать на русском
Причина таких високих, у порівнянні з початком війни, втрат української армії - це відсутність паритету між українськими та російськими військовими можливостями
Ілюстративне фотоAssociated Press

Збройні Сили України щодня в бойових зіткненнях з російськими окупантами втрачають від 100 до 200 військовослужбовців убитими.

Про це заявив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк, повідомляє BBC Україна.

Україні потрібно мінімум 60 РСЗВ, а не ті кілька штук, що їй передадуть – АрестовичРСЗВ таких типів - це зброя, яка докорінно змінює правила гри на фронті. Але поточної кількості, планованої до передачі, занадто мало

Причина таких високих, у порівнянні з початком війни, втрат української армії, за словами Подоляка - це відсутність паритету між українськими та російськими військовими можливостями. Україна потребує сотень потужних ракетних і артилерійських систем - того, що дає Захід, абсолютно недостатньо. Хоча б для досягнення паритету з рашистами Україні потрібно близько 300 РСЗВ.

«Поки росія не зазнає серйозної військової поразки, жодна форма діалогу не буде можливою, і вони будуть продовжувати намагатися захопити частину нашої країни» - додав він.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Олексій Резніков розповів, що ситуація на фронті важка, але у Збройних сил України поки що є сили для просування на окремих ділянках. За його словами, щоденні втрати ЗСУ сягають 100 військовослужбовців.

Тим часом станом на 9 червня збройні сили росії в ході війні в Україні втратили 31 тисячу 700 військовослужбовців. Зокрема, близько 200 росіян були вбиті за останню добу, найбільше на Бахмутському напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: