Влітку вирішуватиметься питання «трьох урожаїв» – МінАП

Читать на русском
Україна через дії російських окупантів не може вивезти врожай 2021 року, не зможе зібрати та вивести поточний урожай.

Україна через дії російських окупантів не може вивезти врожай 2021 року, не зможе зібрати та вивести поточний урожай. Крім того, фермери можуть не захотіти сіяти озиму пшеницю.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський у інтерв'ю виданню «Голос Америки».

Окупанти заблокували в українських портах понад 20 млн тонн зерна – ЗеленськийРосійська федерації заблокувала в українських портах понад 20 мільйонів тонн сільськогосподарських культур.

За його словами, цього літа в Україні вирішуватиметься «питання трьох урожаїв».

«По-перше, ми не можемо вивезти врожай 2021; по-друге, ми не зможемо зібрати та вивести поточний урожай, оскільки половина цього посіву знаходиться на окупованих територіях та територіях активних бойових дій; по-третє, фермери не захочуть сіяти озиму пшеницю в серпні (вони або не сіятимуть взагалі, або перейдуть на інші культури, наприклад, на ріпак, який менше дає тонн на гектар, але більше коштує)», - пояснив міністр.

Також він додав, що нестача українського зерна на світовому ринку стане відчутною у липні. Це буде початком продовольчої кризи.

«Я думаю, що світ почне гостро це відчувати десь у середині липня, тому що багато країн Північної Африки, арабські країни, країни Південно-Східної Азії досі споживають те, що закупили раніше, резерви, які сформовані. Але вони всі чекають на новий врожай», – сказав Сольський.

За його словами, наслідки війни в Україні світ відчує за рахунок подорожчання чи дефіциту продовольства.

Нагадаємо, росія викрала в Україні кількасот тисяч тонн зерна. МЗС України закликало світ не купувати російське зерно, яке було вкрадено.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: