Росія відправила до Сирії близько 100 тисяч тонн вкраденого українського зерна – посольство

Читать на русском
У Сирію за останні три місяці прибуло понад 100 тисяч тонн вкраденого українського зерна. За нинішніх світових цін такий обсяг коштував би понад 40 млн доларів.

Росія відправила Сирії приблизно 100 тисяч тонн зерна, яке було вкрадено в Україні після вторгнення в країну.

Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на заяву посольства України у Бейруті.

У МЗС розповіли, який перший крок має зробити рф для розблокування українських портівУ МЗС України заявили, що росія має відвести свій військово-морський флот та надати гарантії безпеки про ненапад на порти та комерційні конвої, щоб Україна змогла відновити експорт сільськогосподарської продукції.

Один із вантажів був на борту судна «Матрос Позінич», яке наприкінці травня пришвартувалося у головному морському порту Сирії Латакія. Дані Refinitiv показали, що «Матрос Позінич» завантажує пшеницю в порту Севастополя в анексованому Криму, з датою відправлення 19 травня та місцем розвантаження, зазначеним як Сирія.

Супутникові знімки Planet Labs PBC від 29 травня показали, що це судно пришвартувалося в Латакії.

Посольство України в Лівані з посиланням на українські правоохоронні органи заявило, що зерно на борту «Матроса Позінича» було вкрадено з українських сховищ у районах, нещодавно окупованих російськими військами.

У посольстві заявили, що останні три місяці до Сирії прибуло понад 100 тисяч тонн вкраденого українського зерна. За світових цін на пшеницю вище 400 доларів за тонну такий обсяг коштував би понад 40 млн доларів.

Нагадаємо, раніше супутники фіксували російське торгове судно, яке перевозило вкрадене в Україні зерно із Криму до Сирії.

Крім того, супутники Maxar Technologies зафіксували, як два російські суховантажні машини завантажують українським зерном у порту окупованого Севастополя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: