Швейцарія дозволила Німеччині передати Україні військову техніку

Читать на русском
Раніше Федеральна рада повідомляла про відмову на прохання Німеччини та Данії дозволити реекспорт в Україну бойових танків швейцарського виробництва.
фото: вікіпедія

Швейцарія дозволила Німеччині передати Україні бойові танки Леопард.

Про це повідомляє tagesanzeiger.ch.

Федеральне міністерство оборони, цивільної оборони і спорту Швейцарії зазначає, що відтепер приймати відповідне рішення Берлін може самостійно і на власний розсуд.

Швейцарія ветувала запит Данії на постачання бронемашин Україні – ЗМІШвейцарія не дозволила Данії передати Україні 20 бойових машин піхоти швейцарського виробництва, пославшись на політику нейтралітету.

Як зазначається, у 2010-2011 роках Швейцарія передала назад 42 такі танки німецькому виробнику Rheinmetall. Але попередньо з них демонтували 120-мм гармати, системи залпового вогню, кулемети, бортові системи зв'язку та інше обладнання. Ці комплектуючі залишилися як запасні частини для танків Леопард.

При цьому, німецький оборонний концерн Rheinmetall також готується поставити в Україну до 50 танків Leopard 1 і до 60 БМП Marder.

Окрым цього, нещодавно Ізраїль відхилив прохання Сполучених Штатів дозволити Берліну постачати Україні протитанкові ракети, вироблені в Німеччині за ізраїльськими технологією і ліцензією.

Нагадаємо, що Стефанчук розповів, яку ще зброю може отримати Україна від Німеччини.

Напередодні з'ясувалося, коли Україна може отримати перше важке озброєння від Німеччини.

Раніше Стефанчук зустрівся з федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом у Берліні та закликав його надати бронетранспортери та танки.

Також у Німеччині виправдалися за повільне постачання зброї Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: