Німеччина дає Україні мільярд євро, а росія отримує два мільярди та кожен день – Арестович

Читать на русском
З початку вторгнення в Україну світ таким чином подарував росії понад 200 мільярдів євро. Тому росії потрібно обрізати всі можливості заробляти гроші на експорті енергоресурсів
Ілюстративне фотоScanpix

Німеччина дає Україні мільярд євро і вважає це великим досягненням. Водночас росія завдяки потуранню та затягуванню з боку європейських країн щодня заробляє по два мільярди євро.

Про це заявив радник глави Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі у російського правозахисника Марка Фейгіна.

«Президент і голова Офісу як його політичний радник дали оцінку. Для України неприйнятним є 50 днів між п'ятим і шостим пакетами. Це дуже багато. Шольц говорить гордо: «Ми виділили Україні 1 мільярд євро». Це багато, це хороша допомога, але за один день рф заробляє 2 мільярди на нафті й газі. І 50 днів це, грубо кажучи, 100 мільярдів» - сказав він.

Ембарго на нафту: який прибуток втратить росіяРосія втрачатиме щороку 10 мільярдів доларів через часткове ембарго Європейського союзу на нафту.

Арестович додав, що з початку вторгнення в Україну світ таким чином подарував росії понад 200 мільярдів євро. Тому росії потрібно обрізати всі можливості заробляти гроші на експорті енергоресурсів. З цієї точки зору шостий пакет санкцій ЄС - це велике досягнення, особливо враховуючи, як він приймався.

Нагадаємо, лідери держав-членів Європейського Союзу на саміті 30 травня все ж погодили шостий санкційний пакет проти росії. У пакеті є і часткова заборона на імпорт російської нафти.

Європейська комісія ініціює впровадження спеціальних мит на російську нафту, які значно підвищать її ціну, якщо країни-члени Європейського союзу не досягнуть домовленості щодо термінів припинення постачання нафти з рф через трубопроводи.

У шостому пакеті санкцій Європейського Союзу проти росії міститься ще одна заборона, що стосується російської нафти, та про яку не було згадано публічно. Йдеться про заборону страхування танкерів з нафтою з росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: