Які країни найбільше допомогли Україні з початку війни – рейтинг Forbes

Читать на русском

Видання Forbes склало рейтинг країн, які найбільше допомагали Україні від початку війни. До двадцятки друзів увійшли Польща, США, Естонія, Латвія, Канада, Литва, Британія та інші.

Польща, США, Естонія та Латвія найбільше допомагали Україні з початку повномасштабного російського вторгнення.

Рейтинг двадцятки друзів України склало видання Forbes.

Журналісти під час визначення рівня підтримки використовували 11 критеріїв. У рейтингу враховано голосування на Генасамблеї ООН за виведення російських військ, запровадження санкцій проти росії та закриття для неї повітряного простору, визнання геноциду проти України, висилання російських дипломатів, включення росією до списку ворожих країн, участь у конференції на базі Рамштайн, обсяг допомоги Україні оцінки Kiel Institute у грошовому вираженні та як частину від ВВП, а також візити вищих посадових осіб до України з 24 лютого до 30 травня.

Максимальна кількість балів – 100.

На першому місці у рейтингу опинилася Польща, яка отримала від видання 97 балів. З початку війни вона надала Україні 3,1 млрд доларів допомоги (0,46% від свого ВВП), вислала 45 російських дипломатів. У Києві вже побували і прем’єр, і президент країни.

Крім того, країна прийняла 3,5 млн українських біженців, максимально спростивши формальності при перетині кордону.

США здобули 96 балів у шкалі дружності. Штати надають Україні найбільшу фінансову та військову підтримку – загалом уже виділено 45,8 млрд доларів.

Естонія здобула 95 балів – країна є світовим лідером із питомої допомоги Україні. Естонія виділила Україні 0,3 млрд доларів допомоги, що становить 0,81% від її ВВП.

Латвія, яка віддала на озброєння України третину свого оборонного бюджету, отримала 94 бали. По 88 балів отримали Канада, Литва та Велика Британія. Також до двадцятки друзів України увійшли Словаччина, Чехія, Португалія, Іспанія, Франція, Данія, Норвегія, Німеччина, Хорватія, Фінляндія, Словенія, Італія та Румунія.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав, що ситуація з постачанням зброї Україні під час війни з росією значно покращилася останнім часом, але ще залишається дві великі проблеми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: