Макрон закликав «не принижувати» росію через її агресію проти України

Читать на русском
Французький президент зробив чергову скандальну заяву. Він вважає, що після вторгнення в Україну рф перебуває в ізоляції і через це її не потрібно принижувати.
Getty Images

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що наразі непотрібно принижувати росію, щоб можна було вивести її з ізоляції після закінчення війни в Україні.

Про це пише видання The Guardian.

Згідно зі словами Макрона, вторгнення в Україну – це «фундаментальна історична помилка» президента країни-агресора володимира путіна.

«На мою думку, і я сказав йому про це, він зробив фундаментальну історичну помилку – для свого народу, для себе і для історії. Вважаю, він ізолював себе. Цілком одне – ізолювати себе, але важким є шлях змогти вибратися з цього», – зазначив президент Франції.

Зберегти обличчя путіну: на Заході стурбовані, як перемога України може вплинути на росію – PoliticoДеякі західні країни стурбовані тим, як перемога України у війні може вплинути на росію. Через це і з'явилися розмови про те, що треба дати зберегти обличчя путіну.

Він заявив, що не можна «принижувати» росію через війну в Україні, щоб «із закінченням бойових дій дипломатичний шлях був єдиним виходом».

Зазначимо, нещодавно Макрон відмовився наслідувати приклад Джо Байдена і назвати дії росії в Україні геноцидом. Піззніше Секретар РНБО Олексій Данілов розкритикував заяву президента Франції Еммануеля Макрона, який назвав українців та росіян «братськими народами».

Нагадаємо, що президент Франції Еммануель Макрон найближчим часом може відвідати Київ. Сам президент не виключає такої можливості.

Раніше міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна в понеділок, 30 травня, вперше прибула до Києва. У Києві вона зустрілася з президентом Володимиром Зеленським.

Також раніше з ініціативи німецького канцлера Олафа Шольца і президента Франції Еммануеля Макрона в суботу, 28 травня, відбулася телефонна розмова з президентом країни-агресора володимиром путіним, що тривала 80 хвилин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: