Британія рекомендує Україні не поспішати укладати з росією мирну угоду – Times

Читать на русском
Британія вважає, що деякі союзники можуть підштовхнути Україну до поступок на переговорах із росією. Проте мирну угоду Україні треба укладати, коли вона буде у максимально сильній позиції.

Велика Британія стурбована тим, що США, Франція та Німеччина підштовхнуть Україну до значних поступок у ході мирних переговорів із росією.

Про це пише британське видання The Times.

У кремлі прокоментували вчорашні переговори у СтамбуліУ кремлі прокоментували переговори делегацій у Туреччині – проривів не бачать та тему Криму обговорювати не збираються.

Високопоставлене джерело в уряді заявило, що існують побоювання, що союзники «надто прагнуть якнайшвидшого укладання мирної угоди». У той час як Україні потрібно укладати угоду, коли вона опиниться у максимально сильній позиції.

Прем'єр Борис Джонсон у телефонній розмові попередив Володимира Зеленського про те, що путін брехун і використовує переговори, щоб «виснажити і змусити піти на поступки». Зеленський у розмові, пише видання, висловив занепокоєння з приводу ходу переговорів і того, чи Москва використовує їх для зміни позиції та посилення своїх сил.

Нагадаємо, у Туреччині 29 березня відбувся черговий раунд переговорів між українською та російською делегацією. Україна під час нього запропонувала свій формат договору про гарантії безпеки для України.

Володимир Зеленський закликав українців «не розслаблятися» через результати зустрічі у Стамбулі. Адже російським заявам довіряти не варто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: