Росіяни продовжують вивозити українське зерно – омбудсмен

Читать на русском
Російські окупанти продовжують вивозити українське зерно із захоплених міст - зокрема морськими шляхами.

Російські окупанти продовжують вивозити українське зерно із захоплених міст. Пшеницю везуть з України, зокрема, морськими шляхами до третіх країн.

Про це повідомила уповноважена Верховна рада з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

Як росія краде українське зерно – супутникові знімкиСупутникові знімки від 19 та 21 травня зафіксували, як на російські кораблі в окупованому Севастополі вантажать крадене українське зерно.

«Автомобільна колона з викрадених у перевізника Аскет Шипінг зерновозів була помічена на Мелітопольському шосе. Раніше компанія Аскет Шиппінг відмовилася співпрацювати з окупантами та перевела потужності на захід України. Бердянці нарахували біля заводу Азовкабель понад 30 вантажівок із причепами, наповненими зерном», - написала вона.

Також окупанти намагаються залізницею вивезти залишки зерна з Маріупольського морського порту, для чого почали терміново ремонтувати залізничне полотно та станцію Сартана.

«Судно Матрос Пазінич, що вже транспортував викрадене зерно в Сирію, повернулося в Чорне море і завантажено знову. Після виходу з кримського порту це судно вказало порт призначення Бейрута в Лівані», - повідомила Денисова.

Вона нагадала, що розкрадання продовольства з окупованих територій є порушенням Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни та військовим злочином відповідно до ст. 8 Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Нагадаємо, російські окупанти вкрали півмільйона тонн зерна з окупованих територій. Крім того, окупанти заблокували в українських портах понад 20 млн. тонн зерна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: