Лукашенко запропонував транзит українського зерна через Білорусь, але за однієї умови

Читать на русском
Лукашенко погоджується на транзит українського зерна через Білорусь у балтійські порти, якщо порти будуть відкриті і для білоруських товарів.

Білорусь готова до постачання українського зерна до балтійських портів через свою територію, але з однією умовою – порти мають бути відкриті і для білоруських товарів.

Про це заявив у розмові із генсеком ООН заявив Олександр Лукашенко, передають пропагандистські ЗМІ.

США можуть скасувати санкції проти білорусі в обмін на транзит зерна з УкраїниСША та ООН в рамках ліквідації продовольчої кризи та допомоги Україні в експорті зерна вивчають кілька варіантів маршрутів транспортування зерна

За словами Лукашенка, Білорусь готова і до транзиту та надавати допомогу з перевалки зерна залізничним транспортом. Але при цьому він хоче, щоб порти були відкриті і для білоруських товарів, «тобто щоб створивши умови для транзиту українського зерна, в портах, які здійснюватимуть його перевалку, була можливість вантажити і товари з Білорусі».

Як пише агентство Белта, Антоніу Гутеррішу «попросив паузу у кілька днів», щоб обговорити умови постачання з керівництвом зацікавлених країн.

«Найкращий напрямок (ми з путіним визначили п'ять) — Білорусь. Будь ласка, ми не хочемо, щоб в Африці голодували. Та не в Африці, в Європі та Америці не вистачає. Ми не проти, везіть через Білорусь, але мають бути компроміси: ми — вам, ви — нам. Відкривайте порти і вантажитимемо», — заявив Лукашенко журналістам.

Нагадаємо, скасування санкцій в обмін на деблокування українських портів хочуть і в росії. Проте у Держдепартаменті США сказали, що на такий крок не підуть.

Раніше ЗМІ писали, що генсек ООН пропонував пом'якшити деякі санкції проти росії та Білорусі, щоб відкрити експорт українського зерна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: