Стефанчук розповів, яку ще зброю може отримати Україна від Німеччини

Читать на русском
Руслан Стефанчук під час зустрічі із Федеральним міністром оборони Німеччини Крістіною Ламбрехт обговорив надання Україні зброї.
фото: lb.ua

Голова Верховної ради України Руслан Стефанчук не виключив, що окрім систем IRIS-T Німеччина поставить Україні ще й підводні човни.

Про це повідомляє сайт Верховної ради.

Зазначимо, що Стефанчук під час зустрічі із Федеральним міністром оборони Німеччини Крістіною Ламбрехт обговорив надання Україні зброї.

«Розраховую, що системи IRIS-T в найкоротші терміни зможуть бути поставлені до України та захищати українські міста від нальотів російської авіації та ракетних обстрілів», - сказав він.

Кулеба дорікнув НАТО за бездіяльність та назвав зброю, яку реально може надати НімеччинаПри цьому, український дипломат поставив у приклад Євросоюз, який ухвалив низку новаторських рішень.

При цьому, Стефанчук не виключив, що Україна зможе отримати від Німеччини підводних човнів, тому що Україна «готова стати оборонним східним кордоном усієї Європи».

«І ця співпраця буде взаємовигідною як на цьому етапі, так і в майбутньому», - запевнив він.

Також Стефанчук висловив вдячність німецькому Уряду за вже зроблені кроки в прийнятті рішення щодо виділення важкої зброї й наголосив на важливості швидкого постачання саме сучасної зброї.

«Це питання виживання України як держави, питання захисту мого народу, питання цілісності української держави. Кожний день, який проходить із моменту прийняття рішення до його імплементації, забирає в України найкращих синів і дочок. Тому поставки найновітнішої техніки до України — це питання прискорення нашої спільної перемоги», — зазначив голова ВРУ.

Нагадаємо, що з'ясувалося, коли Україна може отримати перше важке озброєння від Німеччини.

Раніше голова Верховної ради України Руслан Стефанчук зустрівся з федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом у Берліні та закликав його надати бронетранспортери та танки.

Також у Німеччині виправдалися за повільне постачання зброї Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: