Постачання Україні зброї є найкращою інвестицією у світову безпеку – Зеленський

Читать на русском
Україна вже три місяці успішно обороняється від рашистських окупантів. Це величезний термін, якого від неї просто не очікували
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 24 травня, 90-го дня війни проти російських окупантів. Він нагадав, що Україна вже три місяці бореться проти рашистів, розповів про російські втрати, а також заявив про важливість поставок озброєння українській армії.

Основне зі звернення президента:

  • Україна вже три місяці успішно обороняється від рашистських окупантів. Це величезний термін, якого від неї просто не очікували. Це три місяці військових злочинів російських окупантів. Три місяці їх ударів, руйнувань, блокади. І три місяці масових подвигів людей, які захищають свою землю, свою власну країну.
  • 15 тисяч 227 українців та українок відзначені державними нагородами. З них 12 тисяч 550 військовослужбовців Збройних Сил України. 1801 воїн Нацгвардії. 205 прикордонників. 182 поліцейських. 167 працівників Служби безпеки України. 138 представників Державної служби з надзвичайних ситуацій. 99 співробітників Головного управління розвідки. 38 працівників Держспецзв'язку. Працівники Управління держохорони, Служби зовнішньої розвідки, НАБУ, ДБР та Служби судової охорони.
  • 155 українцям присвоєно звання Героя України, з них 75 - посмертно.
  • 1016 населених пунктів України вже деокуповані.
  • Тим часом з росії звучать абсолютно неадекватні заяви - що вони нібито спеціально пригальмували темпи бойових дій. Як завжди, протягом трьох місяців отримуючи по голові від українців, в росії вирішили, що найкращим виходом буде зробити круглі очі та стверджувати, що все, так і планувалося.
  • Майже 30 тисяч убитих російських солдатів. Понад 200 збитих літаків. Тисячі втрачених російських танків, бронемашин та іншої їх техніки. Майже повністю витрачений Російський боєзапас ракет. Це, мабуть, теж так і планувалося?
  • Зараз найважче на Донбасі. Туди для наступу кинута вся сила російської армії, яка у них ще залишилася. Лиман, Попасна, Сєвєродонецьк, Слов'янськ – окупанти хочуть зруйнувати там все. Але у них не вийде здобути перемогу.
  • Україні потрібно якомога більше зброї; постачання Україні важкого озброєння – реактивних систем залпового вогню, танків, протикорабельної та іншої зброї – це найкраща інвестиція в збереження стабільності у світі та в недопущенні багатьох жорстких криз, які росія планує або вже спровокувала.
  • Що б росія не заявляла, окупантам доведеться піти й з Криму теж. Як і з Херсона, Мелітополя, Енергодара, Маріуполя та інших міст і громад, де вони поки що зображують господарів. Господарями вони там точно не будуть.

Раніше ми писали про те, що зустріч президента України Володимира Зеленського з президентом росії володимиром путіним можлива тільки для укладення миру. Також сам Зеленський підтвердив, що після звільнення захоплених росією територій, Україна готова повернутися до переговорного процесу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: