Відсутність політичної волі: Німеччина не планує постачати Україні БМП Marder – Bild

Читать на русском
У німецькому міністерстві оборони безпосередньо визнали, що у них немає політичної волі, щоб поставляти Україні БМП Marder. Безвольна політика Німеччини викликає чимало запитань
БМП MarderВікіпедія

Німецький уряд не має наміру надавати Україні бойові машини піхоти Marder, яких так потребує українська армія. Передбачалося, що ці БМП будуть передані Україні в рамках військової допомоги, але на ділі уряд Німеччини всіляко гальмує цей процес.

Про це повідомляє німецьке видання Bild.

Яку військову техніку Україна може отримати від США завдяки ленд-лізуЛенд-ліз дозволяє президенту США надавати допомогу озброєнням і спорядженням будь-якій країні, яка визнана критично важливою для обороноздатності Штатів

Так, за даними видання, ФРН відмовляється передавати ЗСУ навіть ті БМП, які є старими та потребують ремонту - вони виведені в резерв і зараз на балансі бундесверу знаходяться 32 таких бронемашини. ЗСУ могли б отримати їх вже в кінці 2022 року, якби в березні стартував процес ремонту старих БМП, але німецький уряд навіть не поворухнувся, щоб прискорити процес надання військової допомоги.

«Прості цифри показують, що справа не в техніці, а в політичній волі. Тому ми не можемо поставити наші Marder Україні» - заявив чиновник vіністерства оборони Німеччини в коментарі виданню.

Нагадаємо, що ще 3 квітня 2022 року стало відомо, що федеральний уряд Німеччини відмовився постачати Україні бойові машини піхоти Marder. При цьому vіноборони ФРН заявило, що у них нібито немає зайвих бойових машин.

Позиція Німеччини викликала низку скандалів, після чого Берліну довелося активніше ворушитися. Так, 16 травня стало відомо, що незабаром ЗСУ отримають німецьку зброю. Федеральний уряд продовжить поставку військової техніки для протистояння російській агресії.

Вже в липні Україна зможе отримати перші зенітні самохідки Gepard від Німеччини - відомо, що передадуть 15 одиниць техніки. До них буде отримано близько 60 тисяч снарядів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: