Підтримка України означає роботу на недопущення глобального голоду – Зеленський

Читать на русском
Україні потрібно більше зброї; чим швидше Україна звільнить свої землі, тим швидше вона налагодить продовольчі поставки
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 14 травня, 80-го дня війни проти російських окупантів. Він нагадав, що в Україні відзначається День пам'яті українців - праведників світу, а також розповів про зусилля щодо недопущення глобального голоду, який може виникнути через дії рашистів в Україні.

Основне зі звернення президента:

  • Україна відзначає День пам'яті українців - Праведників світу, які рятували євреїв під час Другої світової війни. 2659 українців стали Праведниками, а Україна - четвертою за кількістю праведників країною.
  • До Києва прибула делегація сенаторів США на чолі з лідером Республіканської меншини в Сенаті Мітчеллом Макконнеллом. Цей візит - сигнал потужної двопартійної підтримки України в США.
  • Світ розуміє, що дії рашистів ведуть багато країн до загрози голоду. Допомога Україні - це внесок у забезпечення світової продовольчої безпеки. Україні потрібно більше зброї; чим швидше Україна звільнить свої землі, тим швидше вона налагодить продовольчі поставки.
  • На Донбасі як і раніше, важка ситуація. Рашисти намагаються створити хоч якусь перемогу і не шкодують для цього ні своїх, ні чужих життів.
  • Зараз у багатьох містах і громадах України тривають дискусії про перейменування вулиць і площ. Варто звернутися до історій українських праведників і увічнити їх пам'ять. Бо це саме про ту сміливість і людяність українців, які вже довели, що зло, яке приходить на нашу землю, неминуче програє.

Нагадаємо, країни, які імпортують українську агропродукцію, не зможуть її замістити поставками з рф або з будь-якої іншої країни через занадто великі обсяги українського експорту.

Нагадаємо, в МінАП повідомляли, що країни, російські окупанти вкрали півмільйона тонн зерна з окупованих територій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: