Країни ЄС можуть заборонити імпорт російської нафти морем

Читать на русском
Єврокомісія направила урядам ЄС переглянуту пропозицію щодо шостого пакету санкцій проти рф. Зокрема пропонується заборонити транспортування нафти з росії морем.
uifuture.org

Єврокомісія направила урядам ЄС переглянуту пропозицію щодо шостого пакету санкцій проти рф. Зокрема пропонується заборонити транспортування нафти з росії морем.

Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

«Єврокомісія направила урядам ЄС переглянуту пропозицію щодо шостого пакету санкцій проти рф. Пропонується заборона на морське транспортування нафти з росії», – йдеться в повідомленні.

Відомо, що також з проєкту ембарго на російську нафту пропонують виключити нафтопровід «Дружба» через позицію Угорщини.

Як Європа планує знизити енергозалежність від росії – оприлюднено планУ Європейській комісії представили план REPowerEU щодо зниження енергетичної залежності від росії.

Члени ЄС можуть поступово припинятимуть імпорт нафти морем, на це можуть дати шість місяців, і нафтопродуктів – на це дадуть 8 місяців. А Болгарія може отримати перехідний період до червня або грудня 2024 року.

«Єврокомісія також запропонувала обмежити реекспорт російської нафти, яка постачається нафтопроводом в інші країни-члени або треті країни», – додав Єрмак.

Нагадаємо, в уряді Угорщини виступають проти ембарго на російську нафту, незважаючи на готовність ЄС дати країні триваліший перехідний період.

Відмову від блокування нафтового ембарго в Будапешті оцінюють у щонайменше 700-750 мільйонів євро. Тим часом у Європарламенті вже пропонують ігнорувати позицію Угорщини, називаючи її вимоги «нахабними та корупційними».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: