Україна бореться за щастя жити звичайним життям і гуляти вулицями рідного міста – Зеленський

Читать на русском
Сьогодні майбутнє залежить не тільки від дій в кабінеті президента України, або від того, що роблять в інших кабінетах Києва - але і від дій кожного громадянина, кожного жителя кожного населеного пункту
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 29 травня, 95-го дня війни проти російських окупантів. Президент розповів про свою поїздку до Харкова, а також привітав Київ і Кривий Ріг з Днем міста.

Основне зі звернення президента:

  • Президент відвідав з візитом Харків. Місто сильно постраждало від вогню рашистських загарбників, багато будинків пошкоджені або зруйновані. Також президент побував на передових позиціях в Харківській області, де ведуться бойові дії проти окупантів.
  • Третина Харківщини все ще окупована, але росія вже програла не тільки битву за Харків, не тільки битву за Київ і північ нашої країни. Вона програла власне майбутнє і будь-які культурні зв'язки з вільним світом. Вони всі згоріли - в тому числі на харківській Салтівці.
  • Звільнено начальника СБУ Харкова. Причина - думав тільки про себе, а не про те, як захищати Харків. В іншому розбираються правоохоронні органи.
  • При відновленні Харкова Україна повинна застосувати тільки передові ідеї, тільки сучасні технології - зокрема, і технології безпеки. І кращі пропозиції від наших партнерів. Всі постраждалі від війни міста будуть відбудовані і стануть найсучаснішими в Україні.
  • Київ дуже контрастний у порівнянні з Харковом - веселі люди, заповнені вулиці. Але саме за таке щастя жити, жити своїм звичайним життям і просто тихо гуляти вулицями свого міста зараз і йде ця війна.
  • Президент також привітав з Днем міста Київ (1540 років) і Кривий Ріг (247 років).
  • Ситуація в Сєвєродонецьку важка. В результаті російських ударів в Сєвєродонецьку зруйнована вже вся критична інфраструктура міста. 90% будинків у місті пошкоджені. Понад дві третини житлового фонду міста повністю зруйновані. Немає зв'язку. Постійні обстріли. Окупанти хочуть захопити місто, не рахуючись з втратами - своїми, мирного населення - за всяку ціну, але отримують відсіч від ЗСУ.
  • Сьогодні майбутнє залежить не тільки від дій в кабінеті Президента України, або від того, що роблять в інших кабінетах Києва. Але і від того, що робиться в Харкові, в Сумах, в Києві та Одесі, у Львові та Ужгороді, в Луцьку та Вінниці, в Миколаєві та Дніпрі, Житомирі та Чернігові, в Полтаві та Кропивницькому, в Чернівцях, Івано-Франківську, в Тернополі, в Рівному, в Хмельницькому та Черкасах. Звичайно, і в Херсоні, в Запорізькій області, і на всій території Донбасу і в Криму.
  • 222 учасники бойових дій відзначені державними нагородами.

Нагадаємо, жінки в росії агітують військових писати рапорти та повертатися додому. Українська розвідка оприлюднила перехоплену розмову російського загарбника зі своїми рідними.

Кремль відчуває наближення поразки та всіма силами намагається цього уникнути. Цього тижня рф через лояльних західних «експертів» просувала наратив про нібито неминучу перемогу росії та необхідність України йти на поступки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: