У Міноборони немає даних, які б свідчили про відновлення наступу на Київ – Маляр

Читать на русском
Наразі у Міноборони немає інформації ані від Генштабу ЗСУ, ані від розвідки про можливий наступ на Київ.
mind.ua

Наразі у Міноборони немає інформації ані від Генштабу ЗСУ, ані від розвідки про можливий наступ на Київ.

Про це повідомила заступниця Міністра оборони Ганна Маляр під час телемарафону.

За її словами, для ворога найпростіший і найшвидший спосіб встановити контроль над всією Україною – це захопити столицю. Тому потрібно усвідомлювати, що країна перебуває в стані війни і такі ризики є постійно.

«Я була на зв'язку з Головнокомандувачем з цього питання, і з головою ГУР Кирилом Будановим. Станом на сьогодні такої інформації у нас немає, яка б свідчила про можливий от прямо сьогодні наступ. Але ми повинні розуміти, що загроза Києву і всій території України є постійною, тому що у нас війна», – розповіла вона.

У Києві розробили план оборони на випадок повторного наступуУ столиці розробили план оборони на випадок повторного наступу на Київ, безпосередньо зараз загрози немає.

Чиновниця додала, що джерелом інформації про можливий наступ військ РФ на столицю є російська пропаганда, оскільки паніка вигідна противнику.

Нагадаємо, російська армія провалила досягнення своєї головної мети – взяти Київ, відправити уряд у вигнання та сказати, що «вигнали нацистів». Спеціальний радник головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного заявив, що битва під Києвом увійде до підручників з воєнної історії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: