Багато хто у світі навіть не вірив, що Україна зможе вистояти проти війни - звернення Зеленського

Читать на русском
Він нагадав, що хоч би що робила російська держава, завжди знаходиться хтось, хто каже: давайте врахуємо її інтереси. І цьогоріч у Давосі це знову прозвучало.
Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 25 травня, 91-го дня війни проти російських окупантів. Він нагадав, що хоч би що робила російська держава, завжди знаходиться хтось, хто каже: «давайте врахуємо її інтереси». І цьогоріч у Давосі це знову прозвучало.

Основне зі звернення президента:

  • Цей день український лідер розпочав зі спілкування з учасниками Українського сніданку, який відбувся в межах Давоського форуму.
  • Світ виявився не готовим до української сміливості. До сміливості всіх наших людей, які не поступаються росії та продовжують захищати нашу державу.
  • Хоч би що робила російська держава, знаходиться хтось, хто каже: давайте врахуємо її інтереси. Цьогоріч у Давосі це знову прозвучало. Попри тисячі російських ракет, які вдарили по Україні. Попри десятки тисяч убитих українців. Попри Бучу й Маріуполь тощо. Попри зруйновані міста. І попри побудовані російською державою «фільтраційні табори», у яких убивають, катують, ґвалтують і принижують, як на конвеєрі. Росія зробила це все у Європі.
  • Для декого це зручно, справді звично, часто дуже вигідно. Називати тих чи інших політиків Росії «героями Достоєвського», ніби це щось їм пробачає. Розповідати про нібито історичну сферу впливу росії. І про нібито баланс у відносинах у Європі, який без росії нібито неможливий.
  • Пан Кіссинджер говорить, що нібито треба віддати росії шматок України. Щоб нібито не було відчуження росії від Європи.
  • Почали з'являтися й симптоматичні редакційні статті в деяких західних ЗМІ про те, що нібито Україна повинна прийняти так звані важкі компроміси, віддавши територію в обмін на мир. Можливо, у New York Times у 1938 році теж писали щось подібне. Але зараз все ж 2022 рік.
  • Ті, хто радить Україні щось віддати росії, «великі геополітики» завжди не хочуть бачити звичайних людей. Звичайних українців. Мільйони тих, хто, власне, й живе на території, яку вони пропонують обміняти на ілюзію миру. Треба завжди бачити людей. І пам'ятати, що цінності – це не просто слово.
  • Ми повинні зробити все можливе, щоб у світі з'явилася стійка звичка – брати до уваги Україну.
  • В графіку Зеленського завжди багато саме міжнародного спілкування. Вчора й сьогодні – Давос. Завтра – парламент Латвії. Післязавтра – Стенфорд та Індонезія. Далі – так само активно.
  • Говорив з канцлером Австрії Негаммером. Поінформував його про ситуацію на Донбасі та в інших районах бойових дій. Доволі предметно обговорили з паном канцлером взаємодію у європейській інтеграції України.
  • Сьогодні також український лідер говорив з Президентом Ліберії.
  • Збройні Сили України, наша розвідка та всі, хто захищає державу, протистоять надзвичайно жорсткому наступу російських військ на сході. Подекуди ворог сильно переважає – технікою, кількістю солдатів. Російська влада ухвалила показове рішення – вони дозволили брати на контрактну службу людей старшого віку. Тобто молодих їм уже не вистачає, але бажання воювати все ж таки зберігається.
  • Підписав указ про нагородження наших героїв. 144 військовослужбовці Збройних Сил України відзначені державними нагородами, з них 17 – посмертно. Своїм указом присвоїв військове звання бригадного генерала трьом полковникам Держспецзвʼязку.

Напередодні, 23 травня Володимир Зеленський виступив на економічному форумі у Давосі. Він закликав світ запровадити максимальні санкції проти росії, допомогти Україні у відновленні та реагувати на проблеми превентивно.

Також сьогодні, 25 травня, Зеленський виступив на Українському сніданку у Давосі. «Слово і діло» зібрало головне з його промови про війну з росією та переговори.

Раніше ми повідомляли, що Зеленський підтримав петицію щодо візового режиму для росіян.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: