Кулеба не вірить у те, що Захід зможе силою зняти морську блокаду рф

Читать на русском
Дмитро Кулеба вважає, що якщо НАТО не закрило небо над Україною, то й на силове зняття морської блокади росії Захід не наважиться.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба не вірить у те, що країни Заходу зможуть силовим шляхом зняти морську блокаду, влаштовану росією.

Свою думку він висловив під час Українського сніданку в Давосі, повідомляє «Європейська правда».

США та союзники розробляють маршрути для швидкого експорту українського зерна – СNNЧерез дії рашистських окупантів, які блокують українські порти, потрібні інші шляхи для вивезення зерна, інакше багатьом країнам загрожує голод

«Якщо НАТО не закрило небо над Україною у найтрагічніші моменти війни, то чому ж вони зараз розкриють Чорне море, щоб можна було безперешкодно експортувати з України сільськогосподарську продукцію? Я всім серцем буду вітати таке рішення, але я не думаю, що буде достатньо сил і достатньо мужності в західних і інших країн, щоб знайти силовий розв'язок цього питання», – сказав Кулеба.

Міністр зазначив, що навіть якщо вдасться домовитися з росією щодо відкриття доступу до українських портів, довіряти рф не можна.

«Навіть якщо вони підпишуть якій гарантії безперешкодного проходу – це не означає, що він буде наданий. Будь-якої миті вони можуть порушити угоду, щойно її досягнуть», – додав глава МЗС.

Нагадаємо, у Міністерстві аграрної політики заявили, що українські порти необхідно розблокувати найближчим часом. Інакше у липні у країнах світу розпочнеться паніка через брак українського зерна.

У росії, у свою чергу, хочуть скасування санкцій в обмін на деблокування українських портів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: