У посольстві Угорщини розповіли, навіщо в країні запровадили режим НС

Читать на русском
Режим НС в Угорщині на тлі воєнного конфлікту в сусідній країні дозволить уряду мати всі інструменти для реагування на виклики, пояснили у посольстві.

Режим надзвичайного стану в Угорщині дає можливість уряду мати у своєму розпорядженні всі інструменти для надання допомоги біженцям, а також для запобігання негативному впливу на економіку.

Про це йдеться у поясненні посольства Угорщини в Україні.

Зазначимо, напередодні влада Угорщини запровадила в країні режим НС через війну в Україні.

«У зв’язку з воєнною ситуацією в сусідній країні надзвичайна ситуація, запроваджена згідно зі змінами в Конституції, надає можливість у разі виникнення у сусідній країні воєнної ситуації, збройного конфлікту або гуманітарної катастрофи мати у розпорядженні уряду усі необхідні інструменти для надання допомоги, підтримки, житла біженцям, а також для запобігання шкідливих економічних впливів, в інтересах пом’якшення наслідків», – йдеться у повідомленні посольства.

Нагадаємо, на початку травня секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Угорщина не просто знала про майбутній напад росії на Україну, а й планувала забрати собі частину території.

Посольство Угорщини у відповідь заявило, що чекає від керівників України пояснень, як Україна далі представляє формування двосторонніх відносин між країнами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: