Орбана переобрали прем'єр-міністром Угорщини

Читать на русском
Парламент Угорщини 133-ма голосами проти 27 знову призначив Віктора Орбана прем'єр-міністром країни.
mandiner.hu

Парламент Угорщини переобрав Віктора Орбана на посаду прем'єр-міністра країни. Орбана, який безперервно обіймав посаду глави уряду з 2010 року, було обрано 133 голосами проти 27.

Про це повідомляє місцеве видання Origo.

Угорщина після заяв Данілова хоче знати бачення України щодо двосторонніх відносинПосольство Угорщини обурене заявою Данілова та вимагає відкликати слова назад. Також посольство чекає від влади України пояснень щодо подальшого бачення двосторонніх відносин.

У своїй промові перед парламентом Орбан заявив, що Європа та Захід «вступили в епоху небезпеки». Він сказав, що політика війни та санкцій спровокувала енергетичну кризу, а підвищення відсоткових ставок у США призвело до інфляції, і все це наближає епоху економічного спаду.

Орбан також згадав про війну в Україні. За його словами, Європа не має засобів, щоб врегулювати конфлікт і тому лідери переконані, що санкції можуть поставити росію на коліна. Прем'єр наголосив, що Угорщина не блокуватиме санкції, лише якщо вони не ставлять під загрозу енергетичну безпеку країни.

Раніше Віктор Орбан вніс президента України Володимира Зеленського до списку своїх особистих політичних супротивників.

ЗМІ також писали, що Орбан був тим європейським лідером, який вимагав від України доказів того, що злочини росії в Бучі не були інсценовані.

Нагадаємо, Угорщина є єдиною країною ЄС, яка виступає проти запровадження ембарго на імпорт російської нафти. Радниця міністра енергетики України Лана Зеркаль пояснила, чому в Угорщини така позиція.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: