План Б на випадок загибелі президента: Зеленський розповів подробиці

Читать на русском
Якби президент був убитий, країна не виявилася б обезголовленою - в Україні було, кому оперативно перехопити владу і повноваження
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Українська влада передбачила всі можливі військові ситуації, в тому числі те, як діяти в разі загибелі президента. Це був своєрідний план Б, тому країна не виявилася б обезголовлена.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський під час свого виступу в Українському Домі в Давосі 23 травня.

Всесвітній економічний форум у Давосі: головне з виступу ЗеленськогоВолодимир Зеленський виступив на економічному форумі у Давосі. Він закликав світ запровадити максимальні санкції проти росії, допомогти Україні у відновленні та реагувати на проблеми превентивно.

«Згідно з нашим законодавством, є кому управляти державою. Ми були підготовлені та розділені, я, прем'єр-міністр і глава парламенту. У нас парламентсько-президентська республіка. Ми розуміли, якщо буде та чи інша втрата, ми будемо готові до цього процесу. Ми розділили Кабмін на дві частини, це було два дублі, щоб країна могла бути захищена навіть від таких результатів» - сказав президент.

Зеленський додав, що подібна загроза - вбивства українського президента російськими окупантами - продовжує існувати постійно.

Нагадаємо, 2 травня Зеленський прокоментував спроби замаху на себе, а також висловився про рівень своєї популярності у світі через війну. На його думку, десять підтверджених спроб замаху на нього - це небагато.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: