Найближчі тижні війни будуть дуже складними, але Україна все одно переможе – Зеленський

Читать на русском
Найближчі тижні війни будуть складними та українці повинні це розуміти. Немає більше жодної альтернативи, окрім як боротися. Боротися і перемогти
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 23 травня, 89-го дня війни проти російських окупантів. Він визнав, що наступні тижні будуть для України дуже важкими, але зазначив, що Україна обов'язково здобуде перемогу у війні.

Основне зі звернення президента:

  • Рашисти ведуть проти України вкрай жорстоку війну; останній раз таке було 77 років тому - тотальна війна, в якій ворог прагне знищити якомога більше людей та інфраструктури.
  • Під завалами в Десні Чернігівської області сумарно виявлено 87 загиблих. А це тільки результат ударів чотирьох рашистських ракет. З 24 лютого російська армія завдала по Україні 1474 ракетних удари, застосувавши 2275 різних ракет. Абсолютна більшість - по цивільних об'єктах.
  • Україні потрібна сучасна зброя, протиракетна оборона, бойова авіація, і це не формальний запит. Кожна вимога України оплачена реальними життями її громадян, які загинули, бо хтось там думає, А чи треба надавати таку зброю. Якби Україна відразу отримала все необхідне, то таких жертв вдалося б уникнути.
  • На Донбасі зараз дуже важко. під ударами рашистів - Бахмут, Попасна, Сєвєродонецьк. Рашисти влаштували там бійню і намагаються знищити все живе в цих районах. Ніхто раніше так не руйнував Донбас, як це робить Російський Рейх.
  • Найближчі тижні війни будуть складними та українці повинні це розуміти. Немає більше ніякої альтернативи, крім як боротися. Боротися і перемогти. Звільнити нашу землю і наших людей.
  • Для всіх дипломатів України абсолютний пріоритет - примусити світ надавати максимально можливу військову допомогу Україні.
  • Державними нагородами відзначено 161 військовослужбовця Збройних Сил України. З них 42 - посмертно.

Нагадаємо, 23 травня Зеленський взяв віртуальну участь у Всесвітньому економічному форумі в Давосі. Він закликав світ ввести максимальні санкції проти росії та допомогти Україні у відновленні після війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: