Неприємні сюрпризи для ворога: голова Міноборони підбив підсумок зустрічі «Рамштайн»

Читать на русском
На зустрічі у форматі Рамштайн країни оголосили про нові засоби підтримки, які можуть змінити правила гри у війні проти росії.
facebook.com/reznikovoleksii

На зустрічі у форматі «Рамштайн» країни оголосили про нові способи підтримки, які можуть змінити правила гри у війні росії проти України.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков у Facebook 24 травня.

Закон США про ленд-ліз: що це та яке значення програма матиме для УкраїниЗакон про ленд-ліз для України усуне бюрократичні перешкоди на шляху постачання військової допомоги. Докладніше – у матеріалі Слово і діло.

«З оптимізмом можу повторити оцінку, яку дав інший великий друг України - міністр Ллойд Остін ІІІ: на сьогоднішній зустрічі країни оголосили про нові способи підтримки, які можуть стати game changing у цій війні», - написав він.

Голова Міноборони розповів, що Україна отримала підтвердження щодо посилення берегової оборони. За його словами, обговорювалися й інші приємні сюрпризи, які посилять міць української армії.

«Розраховую, що на наступній зустрічі в червні зможу доповісти колегам про результати застосування зброї, про яку йшлося на зустрічі 23 травня. Так, серед іншого, ми вже отримали підтвердження посилення нашої берегової оборони. Зокрема, йдеться про пускові установки та протикорабельні ракети Harpoon. Рішення було знайдено завдяки поєднанню зусиль кількох наших країн-партнерів. Також йшлося і про інші приємні сюрпризи, які посилять міць української армії, і будуть неприємні для ворога. Але про це – згодом», - зазначив Резніков.

Міністр також поінформував, що минулого тижня у нього відбулася розмова із німецьким федеральним міністром Крістіне Ламбрехт. Серед іншого, обговорювалася передача бронемашин Gepard.

За його словами, всі учасники зустрічі висловили непохитну підтримку Україні у війні з росією.

Нагадаємо, зустріч на німецькій авіабазі Рамштайн відбулася напередодні у форматі онлайн.

21 травня президент США Джо Байден підписав закон про надання Україні 40 млрд доларів, які будуть направлені на військову та гуманітарну підтримку країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: