РФ досягла локальних успіхів: у британській розвідці дали оцінку ситуації на Донбасі

Читать на русском
Російська армія намагається оточити Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Рубіжне. Українські сили чинять опір, але рф досягла локальних успіхів.

Росія збільшила інтенсивність своїх операцій на Донбасі, прагнучи оточити Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Рубіжне. Наразі північний та південний напрямки цієї операції поділено приблизно 25 км території, яку утримує Україна.

Таку оцінку дає розвідка Міністерства оборони Британії.

Один до двадцяти: Зеленський назвав співвідношення сил на ДонбасіЗеленський додав, що Україні терміново потрібна потужна зброя, яка дозволить українській армії не втрачати стільки людей

У розвідці наголошують, що українські сили чинять сильний опір, займаючи добре укріплені оборонні позиції. Але росія все одно досягла локальних успіхів, частково завдяки зосередженню артилерійських елементів.

«Захоплення росією Сєверодонецького казана призведе до того, що вся Луганська область опиниться під російською окупацією. Хоча нині це головне зусилля росії, ця операція є лише частиною російської кампанії із захоплення Донбасу. Якщо лінія фронту на Донбасі зрушить далі на захід, це розширить шляхи сполучення росії і, ймовірно, призведе до того, що її сили зіткнуться з подальшими труднощами із постачанням», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Генштабі повідомили, що найбільша активність бойових дій відзначається неподалік Лисичанська та Сєверодонецька.

У свою чергу Олексій Арестович заявив, що на сьогоднішній день існує реальна загроза оточення російськими окупантами Сєвєродонецька.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: