Отруєння, хвороба чи нещасний випадок: російська еліта розглядає сценарії усунення Путіна

Читать на русском
У середовищі російської політичної та бізнесової еліти формується група впливових осіб, які розробляють сценарії усунення Володимира Путіна від влади.
Фото DW

У середовищі російської політичної та бізнесової еліти формується група впливових осіб, які розробляють сценарії усунення Володимира Путіна від влади.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

Їхньою метою є якнайшвидше відсторонення Путіна від влади і відновлення економічних зв’язків із Заходом, зруйнованих через війну в Україні.

Певна частина російської політичної еліти РФ розглядає в якості наступника Путіна – директора ФСБ Олександра Бортникова. Саме він останнім часом потрапив у немилість з боку російського диктатора. Офіційна причина опали керівника ФСБ – фатальні прорахунки у війні проти України, адже він та його відомство відповідали за аналіз настроїв населення України та спроможність української армії.

Фюрер підкачав. Колонка Леоніда ШвецяФашизація Росії відбувається різко і у всіх на очах. Але зв'язка один народ, один рейх, один фюрер утворюється на основі нищівних перемог, а у війні з Україною жодних перемог пред'явити не виходить.

«Відомо, що Бортников та деякі інші впливові представники російської еліти розглядають різні варіанти відсторонення Путіна від влади. Зокрема, не виключається отруєння, раптова хвороба, або інша «випадковість». Не виключено, що саме з цими процесами пов’язаний нещодавній «злив» розташування чеченських підрозділів на півночі Києва», – розповідають у розвідці.

Наголошується, що інформація надійшла саме від російської сторони.

«Імовірно, так керівництво ФСБ намагається послабити вплив Кадирова. Також це може бути спробою завчасно налагодити взаємодію з українською владою в обхід нинішнього керівництва РФ», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон вважає, що російський президент Володимир Путін вторгненням в Україну зробив катастрофічну помилку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: