Печерський райсуд Києва заочно заарештував Азарова

Читать на русском
Запобіжний захід обрано у справі про державну зраду через підписання так званих Харківських угод.

У середу, 20 жовтня, Печерський райсуд столиці заарештував колишнього прем'єр-міністра Миколу Азарова.

Запобіжний захід обрано у справі про державну зраду через підписання так званих Харківських угод, повідомляє сайт ДБР.

Суд заочно обрав Азарову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Досудове розслідування встановило, що зміст і умови Угоди між Україною та РФ із питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації в Криму були нав'язані йому тодішнім президентом РФ Дмитром Медведєвим.

Харківські угоди: в чому суть документа і як за нього голосували в Раді VI скликанняХарківські угоди від 2010 року вивчають правоохоронці. Нагадуємо, в чому їх суть і хто голосував в парламенті.

«Повністю розуміючи наслідки підписання цієї угоди для України, колишній прем'єр-міністр України свідомо забезпечив візування і узгодження проєкту документа уповноваженими посадовими особами (міністрами, керівниками правоохоронних органів та від імені Кабінету міністрів України). Таким чином він сприяв реалізації інтересів РФ при всіх стадіях погодження проєкту Угоди та його імплементації», - йдеться в повідомленні.

Слідчі отримали оригінали документів, які свідчать про нібито цілеспрямовані дії Азарова на шкоду суверенітеу і територіальній цілісності України.

«Надалі такі дії сприяли окупації Криму Російською Федерацією», - додали в ДБР.

Як відомо, 17 лютого детектив вже виносив рішення про зупинку розслідування цієї справи у зв'язку з виконанням міжнародної правової допомоги, а саме надсилання запиту до Республіки Кіпр. Метою запиту є встановлення власників компанії «ЕСУ», якими, за версією слідства, є Янукович, Азаров або наближені до них особи. Проте цю постанову скасував ВАКС. Пізніше НАБУ знову призупинило слідство щодо Азарова.

За версією слідства, у період з жовтня 2010 року по липень 2013 року експрезидент Віктор Янукович, вступив у злочинну змову, зокрема з прем'єр-міністром Миколою Азаровим та іншими особами. Останні своєю чергою діючи за попередньою змовою з членом наглядової ради ПАТ «Укртелеком», директором ТОВ «ЕСУ», службовими особами Державної служби спеціального зв`язку та захисту інформації України, зловживаючи своїм службовим становищем, в інтересах ТОВ «ЕСУ» організували фінансування за рахунок державного бюджету України. Зокрема, йшлося про виконання робіт з побудови виділеної телекомунікаційної мережі спеціального призначення, внаслідок чого заволоділи майном - державними грошовими коштами на загальну суму 220 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: