Янукович звернувся до Зеленського: запропонував «за всяку ціну зупинити кровопролиття»

Читать на русском

Віктор Янукович раптово опублікував звернення до українців та Володимира Зеленського. Президента він просить не геройствувати і будь-що зупинити кровопролиття.

Колишній президент-втікач Віктор Янукович вирішив звернутися до українців та чинного глави держави Володимира Зеленського. Його він просить «за всяку ціну зупинити кровопролиття» в країні.

Заяву Януковича оприлюднило російське пропагандистське видання «РІА Новини».

«Я хочу по-президентськи і навіть трохи по-батьківськи звернутися до Володимира Зеленського. Володимире Олександровичу, ви, напевно, мрієте стати справжнім героєм! Але героїзм не показний, він не в тому, щоб воювати до останнього українця. Зі свого першого дня ви обіцяли зупинити війну в Україні, і тому вся Україна підтримала вас. Ви могли стати президентом миру, але, на жаль, цього не сталося. Я добре розумію, що у вас багато «порадників», але особисто ви зобов'язані за будь-що зупинити кровопролиття і досягти мирної угоди. На це чекають від вас в Україні, Донбасі та Росії. Вам будуть вдячні український народ та ваші партнери на Заході», – пише Янукович.

Він також поскаржився, що «не було дня і ночі за останні вісім років, коли б він не думав про те, чи правильно вчинив, покинувши Україну». Але Янукович вважає, що це була єдина нагода уникнути «широкомасштабної кровопролитної громадянської війни».

Нагадаємо, 2 березня видання «Українська правда» з посиланням на джерела у розвідці писало, що Віктор Янукович наразі перебуває у Мінську, а Кремль готує його до спецоперації. За одним із сценаріїв Януковича намагатимуться оголосити «президентом України».

Також, за даними УП, учора під час українсько-російських переговорів літак Януковича був у Білорусі, а після закінчення переговорів залишив країну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: