Суд заочно заарештував Януковича за новою підозрою – подробиці

Читать на русском
Януковича підозрюють у тому, що він у лютому 2014 року незаконно перевіз через кордон щонайменше 20 людей. Суд заочно заарештував експрезидента.

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою колишньому президенту Віктору Януковичу. У цьому випадку його підозрюють в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Кримінальні провадження проти Януковича: на якому етапі перебуваютьНа якому етапі зараз кримінальні провадження проти експрезидента Віктора Януковича – на інфографіці.

«За даними слідства, експрезидент України, діючи спільно з співробітниками Управління державної охорони та представниками російської федерації, 23 лютого 2014 року, знаходячись на околиці с. Урзуф Донецької області, за допомогою трьох гелікоптерів збройних сил рф повітряним шляхом незаконно перетнув та переправив не менше 20 осіб через державний кордон України до м. Анапа Краснодарського краю російської федерації», – повідомили правоохоронці.

Досудове розслідування продовжується та здійснюється слідчими Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, на початку лютого Віктору Януковичу оголосили підозру у підбурюванні військовослужбовців президентської охорони до дезертирства.

До речі, після війни Янукович «спливав» у публічному просторі. ЗМІ писали, що росія може спробувати оголосити Януковича президентом. Очевидно, від цієї ідеї відмовилися.

Крім того, сам експрезидент публікував звернення до українців і Володимира Зеленського, якого він просив «за всяку ціну зупинити кровопролиття» в країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: