Росіяни кинули всі сили на штурм Сєвєродонецька, Луганщину намагаються взяти в кільце – Гайдай

Читать на русском
Окупанти хочуть повністю оточити область, вони знищують Сєвєродонецьк, бої йдуть на околицях міста.
https://t.me/luhanskaVTSA

Луганська область наразі виконує величезну місію – вона стримує ндуже велику навалу російської армії. Окупанти намагаються оточити підконтрольну Україні частину Луганської області, перетворюючи на руїни міста, які захищаються.

Про це голова Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай розповів під час Телемарафону UAразом.

«Я дуже сподіваюсь, що зараз Луганська область виконує величезну місію – вона стримує просто нереально велику навалу російської армії для того, щоб якраз зараз наші війська отримали ту саму довгоочікувану зброю, яку ми чекаємо, а саме – далекобійну артилерію, яка зможе знищувати і важку техніку, і резерви ворога», - заявив очільник області.

ЗСУ контролюють приблизно 10 відсотків території Луганської області – ГайдайЗСУ контролюють околицю Рубіжного, Лисичанськ, Сєвєродонецьк включно з містечками та селами цих громад, населений пункт Гірська громада і територію вздовж дороги Лисичанськ-Бахмут

При цьому, він додав, що враховуючи ті технічні характеристики, які є в іноземних самохідних установках або гаубицях, українські військові зможуть просто розстрілювати техніку ворога на тій відстані, куди не буде добивати артилерія росії.

«Так, нам дуже зараз важко. Але хотілось би, щоб все це було не даремно. Щоб наші війська переозброїлись якраз, перегрупувалися і далі вже хотілось би побачити саме з Луганської області контрнаступ», - підкреслив Гайдай.

Він констатував, що наразі на Луганщині у багатьох напрямках постійно йдуть ворожі атаки, всі міста області постійно обстрілюються загарбниками.

«Всі свої сили вони кинули на штурм Сєвєродонецька і на прорив – перерізання траси Лисичанськ – Бахмут. Для того, щоб ми не змогли вивозити людей в евакуацію і підвозити їм гуманітарні вантажі, та неможливо було б якусь провізію чи БК підвозити для наших військ», - наголосив керівник ОВА.

Водночас, як Гайдай зазначив у Телеграмі, росіяни перетворюють міста, які захищаються, на руїни.

«Росіяни знищують Сєвєродонецьк, як Маріуполь. На околицях міста йдуть бої», - повідомляв він.

Окрім цього, він повідомив, що ворог щодня бомбардує авіацією Гірську громаду.

«Плани ворога – оточити область або зробити з неї згарище, як із Попасною. Це важка доля Луганщини: не дати росіянам просунутися далі. Якщо окупанти прорвуть захист в області, нашим захисникам на Донецькому та Харківському напрямку буде важче», - йдеться у повідомленні.

Також Гайдай повідомив, що минулої доби від обстрілів росіян загинуло шестеро людей.

Нагадаємо, рашисти в ході бомбардувань і авіаударів повністю знищили місто Рубіжне в Луганській області. Зараз він зовні нагадує зруйнований Маріуполь.

Російська армія наступає на Лисичанськ і Сєвєродонецьк. По всій Луганській області зруйновано понад 60 будинків, у Сєвєродонецьку за добу загинули 12 людей.

Раніше ми повідомляли, що ворожі війська обстріляли з «Градів» автобус із мешканцями Сєверодонецька та Лисичанська.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: