ЗСУ контролюють приблизно 10 відсотків території Луганської області – Гайдай

Читать на русском
ЗСУ контролюють околицю Рубіжного, Лисичанськ, Сєвєродонецьк включно з містечками та селами цих громад, населений пункт Гірська громада і територію вздовж дороги Лисичанськ-Бахмут
Ілюстративне фотоsvoi.city

Станом на 15 травня Збройні Сили України контролюють близько 10 відсотків території Луганської області.

Про це розповів керівник Луганської обласної Військової адміністрації Сергій Гайдай у Facebook.

Так, ЗСУ контролюють околицю Рубіжного, Лисичанськ, Сєвєродонецьк включно з містечками та селами цих громад, населений пункт Гірська громада і територію вздовж дороги Лисичанськ-Бахмут до адміністративного кордону з Донецькою областю.

Війська рф за минулу добу зруйнували на Луганщині понад 50 будинків — глава ОВАВнаслідок обстрілів у Луганській області за минулу добу було зруйновано близько 50 будинків.

При цьому рашистські загарбники намагаються атакувати по багатьох напрямках. Найнебезпечніше серед них - це Сєвєродонецьке, також є небезпека з боку Попасної та Білогорівки (дорога Лисичанськ-Бахмут). Якщо рашисти зуміють прорватися тут, то вони зможуть взяти контрольовану ЗСУ територію в кільце.

«Тривають бої в селах біля Сєвєродонецька. Наша оборона потужна, ми вистоїмо, Сєвєродонецьк надійно захищений, що навіть те велике скупчення рашистів і техніки не зможе його завоювати!»- додав він.

Нагадаємо, в Луганській області російські окупанти за минулу добу, 14 травня, обстріляли завод «Азот», технікум і багатоповерхівки.

У Генеральному штабі ЗСУ розповіли про ситуацію на фронтах на початок 81-х діб протистояння Захисників України російському повномасштабному вторгненню. Ворожі війська, попри втрати, не припиняють наступальні дії в Східній операційній зоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: