Війська рф за минулу добу зруйнували на Луганщині понад 50 будинків — глава ОВА

Читать на русском
Внаслідок обстрілів у Луганській області за минулу добу було зруйновано близько 50 будинків.

Окупанти за минулу добу зруйнували на Луганщині близько 50 будинків у населених пунктах Гірської та Попаснянської громад, а в Лисичанську влучили в будівлю заводу.

Про це розповів глава ОВА Сергій Гайдай.

«Приблизно таку кількість житла в цих громадах ми втрачаємо щодня. Слідом за містом Попасна росіяни знищують й прилеглі населені пункти. Їм не потрібні люди та їхні домівки – виключно територія, яку ворог перетворює на пустелю. Половина із 30 обстрілів протягом 13 травня зафіксована саме там», - повідомив Гайдай.

Він уточнив, що станом на ранок було щонайменше п’ять зруйнованих будинків у Троїцькому, п’ять – у Вікторівці, 11 – у Комишувасі. Вдень: п’ять – у Новозванівці, п’ять – у Врубівці, 10 – у Золотому. Ближче до вечора: по п’ять у Тошківці та Катеринівці.

«Впродовж дня пошкоджень зазнали сім багатоповерхівок у Сєвєродонецьку та одна в Рубіжному, де також зруйновані два приватні будинки. У Лисичанську в результаті артилерійського обстрілу росіян сталося руйнування адміністративної будівлі заводу гумових технічних виробів», - додав очільник ОВА.

Нагадаємо, сьогодні на світанку ворог обстріляв з «Ураганів» Широківську громаду, що у Дніпропетровській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: