G7 домовилася створити альянс для забезпечення продовольчої безпеки – ЗМІ

Читать на русском
Країни Великої сімки хочуть створити альянс, щоб організовувати фінансування та співпрацювати у сфері забезпечення населення світу продовольством.

Міністри країн «Великої сімки» на зустрічі у Берліні домовилися про створення альянсу для забезпечення глобальної продовольчої безпеки.

Про це пише Spiegel із посиланням на агентство dpa.

Якщо українські порти не розблокують, у липні світ охопить паніка через нестачу зерна – МінАПУкраїнські порти необхідно розблокувати найближчим часом. Інакше вже за три місяці у країнах світу розпочнеться паніка через нестачу українського зерна.

Завдання альянсу – організувати фінансування, і співробітництво країн сфері забезпечення населення світу продовольством.

Продовольчий альянс на чолі із західними країнами також сприймається як реакція на дипломатичний вакуум. Видання зазначає, що представник Китаю, який очолює Продовольчу та сільськогосподарську організацію ООН, досі ніяк не відреагував на нинішню загрозу.

Нагадаємо, в ООН заявили, що війна в Україні викликала глобальну продовольчу кризу, яка може тривати роки, якщо не буде зупинена.

У США вже розглядають варіант тимчасового скасування деяких санкцій проти Білорусі, якщо її уряд допоможе в експорті українського зерна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: