США нададуть Україні термінову продовольчу допомогу на 215 млн доларів – Блінкен

Читать на русском
Також США додатково виділяють 500 млн доларів на збільшення виробництва в безпосередньо Сполучених Штатах мінеральних добрив
Ілюстративне фотоІнтерфакс-Україна

Україна отримає від США нову екстрену продовольчу допомогу на загальну суму у 215 мільйонів доларів, щоб уникнути можливої продовольчо-гуманітарної кризи в країні.

Про це 18 травня заявив державний секретар США Ентоні Блінкен, повідомляє CNN.

«Сьогодні, враховуючи невідкладність кризи, ми оголошуємо про ще 215 мільйонів доларів нової екстреної продовольчої допомоги, і ми зробимо набагато більше. Ми очікуємо, що наш Конгрес дуже скоро затвердить приблизно 5,5 мільярда доларів додаткового фінансування на гуманітарну допомогу і продовольчу безпеку» - сказав він.

Обережно, крадене: МЗС України закликало світ не купувати російське зерноЗерно, яке намагається продавати росія, може виявитися українським, вкраденим мародерами в погонах з окупованої території України

Також Блінкен заявив, що США додатково виділяють 500 млн доларів на збільшення виробництва в США добрив. Це пов'язано з тим, що держави, які потребують мінеральних добрив, не повинні отримувати їх з підсанкційних росії або білорусі.

«Країни, які мають значні запаси зерна і добрив і фінансові ресурси, повинні активізуватися і робити це швидко. США оголосили про нове фінансування на суму понад 2,3 мільярда доларів на екстрену продовольчу допомогу для задоволення глобальних гуманітарних потреб після вторгнення росії в Україну» - зазначив він.

Нагадаємо, США і країни Європейського Союзу розробляють маршрути для якнайшвидшого експорту українського зерна і кукурудзи. Якщо цього не зробити, багато країн зіткнуться з проблемою голоду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: