Верховний суд залишив чинним вирок Януковичу у справі про держзраду

Читать на русском
Верховний суд залишив у силі вирок у справі про держзраду експрезидента Віктора Януковича – 13 років ув'язнення.
фото REUTERS

Верховний суд як третя та остання судова інстанція залишив без змін вирок судів першої та апеляційної інстанцій у справі про держзраду експрезидента Віктора Януковича – 13 років в'язниці.

Таке рішення Верховний суд ухвалив у понеділок, 6 грудня, розглянувши скарги захисту Януковича по суті. Трансляція засідання велася на YouTube-каналі Верховного суду.

Санкції, кримінальне переслідування та публічність: як почуваються чиновники часів ЯнуковичаБільшість з оточення президента-втікача досі перебуває у всеукраїнському розшуку, але вже не під санкціями Ради ЄС. Деякі колишні чиновники зараз активні в медійному просторі і нарощують свою публічність.

Сьогодні Верховний суд також відмовив адвокатам експрезидента у відводі захисників, інтереси Януковича представляв державний адвокат.

Адвокат Януковича Віталій Сердюк пояснив, чому Янукович відкликав своїх захисників від участі у розгляді касацій на вирок суду у справі про держзраду.

«Віктор Янукович сьогодні відкликав своїх адвокатів від участі у процесі у Верховному суді через неможливість забезпечення його права на захист. В умовах, створених Верховним судом, ми не можемо забезпечити нашому клієнту повноцінного права на захист. Тому їм було ухвалено рішення відкликати адвокатів Віталія Сердюка, Ігоря Федоренка, Андріану Фозекош, Богдана Біленка, Олександра Горошинського та Олександра Байдіка від участі у справі про втрату Криму», - написав Сердюк у Facebook.

Засідання від 6.12.2021 по справі №756/4855/17 стосовно Януковича В.Ф.Судова влада України

Нагадаємо, 24 січня 2019 року Оболонський суд засудив президента-втікача до позбавлення волі за держзраду. У 2020 році рішення підтримав Апеляційний суд.

Сьогодні стало відомо, що ОАСК зареєстрував позов Януковича, який оскаржив постанову ВР за 2014 рік щодо його самоусунення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: