ДБР повідомило про підозру Януковичу за підписання «харківських угод»

Читать на русском
Державне бюро розслідувань продовжує вживати заходів до встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності осіб за вчинення злочинів на шкоду суверенітетові.

ДБР повідомило про підозру колишньому президенту України Віктору Януковичу у вчинені державної зради.

Про це повідомляє пресслужба відомства у четвер, 28 січня.

Державне бюро розслідувань продовжує вживати заходів до встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності осіб за вчинення злочинів на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній та економічній безпеці України, що призвели до окупації Російською Федерацією Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Досудовим розслідуванням установлено черговий епізод виконання злочинного плану з окупації Російською Федерацією Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Так, з кінця 2008 року РФ вдвічі завищила ціну на газ, підштовхуючи вищих посадових осіб України до підписання угоди про продовження строку перебування ЧФ РФ на території України.

Олена ШулякНародний депутат України
Шуляк пообіцяла повернути вкрадені Януковичем 40 млрд грнСказано 4 лютого 2020 р.Статус обіцянки: У процесі

Упродовж 2009 року схилити вищих посадових осіб України до продовження перебування ЧФ РФ на території України не вдалося. Після інавгурації президента України Януковича у лютому 2010 року підписання цієї угоди забезпечено за 2 місяці, приводом використано саме нібито зниження ціни на газ, яка за рік до цього зросла вдвічі та після знижки була все ще вищою за попередню, тобто фактично ніякої знижки не було.

У результаті створення колишнім президентом України передумов до збільшення чисельності військ РФ на суверенній території України – АР Крим та місті Севастополі, та умов подальшого перебування цих військ на території України всупереч ст. 17 Конституції України задля подальшої окупації ними Автономної Республіки Крим й міста Севастополя за сприятливої РФ та несприятливої для України зовнішньо- та внутрішньополітичної обстановки в Україні, шляхом підписання ним 21.04.2010 від імені України Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України, спричинено шкоду.

Раніше Апеляційна палата відмовилася заочно взяти під варту президента в бігах Віктора Януковича, якого Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у привласненні Межигір'я.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: