Росія може спробувати оголосити Януковича «президентом України» – ЗМІ

Читать на русском
За даними ЗМІ, Віктор Янукович перебуває у Мінську, і Кремль готує спецоперацію з ним. За одним із сценаріїв можуть оголосити президентом.

Колишній президент Віктор Янукович зараз перебуває в Мінську, а Кремль готує його до спецоперації.

Про це повідомляє видання «Українська правда» з посиланням на джерела в українській розвідці.

Так, за одним із сценаріїв Януковича намагатимуться оголосити «президентом України» там.

Кримінальні провадження проти Януковича: на якому етапі перебуваютьНа якому етапі зараз кримінальні провадження проти експрезидента Віктора Януковича – на інфографіці.

Отримана інформація вказує на можливу підготовку Кремлем будь-якої інформаційної операції чи акції щодо повернення в Україну експрезидента Януковича чи публікації найближчим часом звернення від його імені до українського народу.

Нагадаємо, наприкінці листопада Віктор Янукович подав позов до київського суду, щоб оскаржити постанову Верховної ради про його усунення з посади президента України. 6 грудня Окружний адміністративний суд Києва зареєстрував позов.

22 січня у Міністерстві закордонних справ Великої Британії заявили, що Росія вже сформувала склад «окупаційного проросійського уряду» для України, який прийме владу в Києві після того, як російські війська окупують країну. Згідно з британськими даними, до його складу увійшли українські опозиційні проросійські політики, а також чиновники часів Януковича, які ховаються у РФ.

Розвідка США підтвердила наміри Кремля встановити в Україні проросійського лідера.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: