Подоляк прокоментував інформацію про те, що РФ може оголосити Януковича «президентом України»

Читать на русском
Можливий сценарій Росії із оголошенням Януковича президентом України говорить про тотальне незнання нашої країни, вважає Михайло Подоляк.
president.gov.ua

Згадка Віктора Януковича як будь-яку «можливість» для України показує тотальне незнання Росією реальних настроїв у нашій країні. Крім того, Янукович є абсолютним «політичним трупом».

Про це заявив радник керівника ОПУ Михайло Подоляк, повідомляє «Слово і діло».

«У такій феєричній історії з «Януковичем, який у Мінську» важливими є кілька аспектів. Перший і ключовий: будь-яка згадка прізвища Янукович як якась «можливість» вкотре показує нам тотальне незнання РФ реальних настроїв в Україні. Повна відсутність розуміння, що за країна. Жодної об'єктивної аналітики у росіян ніколи не було – звідси такі вбивчі рішення. З цього ряду – пропагандистські розповіді про «масові зустрічі російських танків квітами». Насправді, жодних, навіть одиничних «зустріч» немає – лише ненависть, найжорстокіше знищення цих самих танків і навіть масові спроби зупинити бронетехніку своїми тілами. Помилково сподівалися, що до них віднесуться по-доброму в країні, яка ненавидить будь-яких загарбників. Із цього ж ряду впевненість російських еліт у тому, що у нас вулицями марширують стотисячні армії націоналістів. Коротше взагалі нічого не розуміють в Україні. Другий аспект цієї дивної історії полягає в тому, що Янукович – це абсолютний «політичний труп». Настільки давній аутсайдер із токсичною репутацією, що згадка його прізвища звучить навіть якось зухвало. Виразно спровокує тільки ще більший опір. Як, до речі, і прізвища Медведчука із Мураєвим. Цілком негативні персонажі з мінусовою репутацією. Йдеться навіть не про тотальну відсутність менеджерських навичок та безприкладну дурість вказаних персон. А про їхню повну несумісність з українським контекстом», – заявив Подоляк.

Нагадаємо, видання «Українська правда» з посиланням на джерела у розвідці писало, що колишній президент Віктор Янукович наразі перебуває у Мінську, а Кремль готує його до спецоперації. За одним із сценаріїв Януковича намагатимуться оголосити «президентом України».

У січні в Міністерстві закордонних справ Великої Британії заявили, що Росія вже сформувала склад «окупаційного проросійського уряду» для України, який прийме владу у Києві після того, як російські війська окупують країну. Згідно з британськими даними, до його складу увійшли українські опозиційні проросійські політики, а також чиновники часів Януковича, які ховаються у РФ. Серед них звучало ім'я Євгена Мураєва.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: