У Маріуполі виявили вже четверте масове поховання – «Схеми»

Читать на русском

В окупованому Маріуполі за допомогою супутника виявили ще одне місце масового поховання - біля Центрального кладовища. Це вже четверте місце масового поховання.

Про це повідомляють журналісти «Схем» (Радіо Свобода), які проаналізували супутникові знімки компанії Maxar.

За допомогою супутникових знімків Maxar, журналісти «Схем» встановили це місце. На знімках видно дві траншеї. Одна з них сягає більше 30 метрів у довжину.

«Супутник зафіксував вже четверте місце масового поховання - біля Центрального кладовища в окупованому Маріуполі, про яке повідомила місцева влада. Воно з’явилося ще на початку березня», - йдеться у повідомленні.

Журналісти «Схем» (Радіо Свобода) проаналізували супутникові знімки компанії Maxar і виявили дві траншеї, одна з яких перевищує 30 метрів у довжину.

При цьому, напередодні радник міського голови Петро Андрющенко повідомляв, що до міськради надійшла інформація про розконсервацію історичного кладовища «Некрополь», де може знаходитись ще одне місце масового поховання маріупольців.

Як зазначають журналісти, це вже четверте місце масового поховання, яке вдалося встановити за допомогою інформації від місцевої влади та супутникових знімків.

Раніше журналісти за допомогою супутникових знімків виявили місця масових поховань маріупольців біля селища Мангуш, на кладовищі у селі Виноградне та на кладовищі селища Старий Крим.

«Сьогодні Маріуполь як одна велика могила. 20 тисяч людей вже загинуло. Більше 10 тисяч можуть померти від хвороб, нестачі води, їжі та ліків», – йдеться у повідомленні міської ради Маріуполя від 16 травня.

Нагадаємо, що захисники Маріуполя звернулись до українців. Вони виконали наказ, не зважаючи на всі труднощі, 82 дні відтягували переважаючі сили противника на себе та дали змогу українській армії перегрупуватися, підготувати більше особового складу та отримати велику кількість озброєння від країн-партнерів.

Раніше Зеленський назвав країни, які працюють над визволенням захисників Маріуполя.

Також нагадаємо, що колишні президенти України звернулися до країн світу, щоб вони врятували людей з «Азовсталі».

Окрім цього, майже 95 тисяч депортованих маріупольців утримуються на території росії у спеціальних таборах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: