Росія хоче змусити маріупольців зізнатися в «звірствах ЗСУ» за компенсацію – мерія

Читать на русском
Російські окупанти готують підробку свідчень про те, що Маріуполь нібито було знищено українськими військовими.
Фото: Інсайдер / Telegram

Російські окупанти готують підробку «свідчень» про те, що Маріуполь нібито був знищений українськими військовими.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram 16 травня.

У Маріуполі від антисанітарії може померти понад 10 тисяч людей – меріяУ Маріуполі до кінця року від хвороб та нестерпних умов може померти понад 10 тисяч людей.

За його словами, свідчення будуть підготовлені жителями Маріуполя, які залишились у місті. Для цього російські окупанти оголосили початок реєстрації на компенсацію за знищене житло та/або втрату члена сім'ї. За житло обіцяють 500 тис. рублів (орієнтовно 6 тис. доларів), за загиблого члена сім'ї – 3 млн. рублів. (орієнтовно 33 тис. доларів).

«Реєстрацію заяв на компенсацію проводять у приміщенні школи №9. Проте, при поданні власноруч складеної письмової заяви маріупольці повинні обов'язково зазначити, що майно «було знищено українськими військовими», а близьких «убито українською армією». У разі відсутності/відмови такої позначки окупанти повідомляють, що жодної компенсації не буде. Враховуючи психологічний тиск та стан інформаційної блокади, маріупольці сподіваються подати заяви з відповідними примітками», - написав Андрющенко.

За його словами, в результаті росії хоче отримати десятки тисяч письмових «свідчень» про «звірства української армії».

«Насправді проведення подібної компенсації неможливе. Тільки виконання цих обіцянок маріупольцям рф має витратити щонайменше 2,5 млрд доларів. Що у поточному стані економіки РФ неможливо», - зазначив Андрющенко.

Нагадаємо, у мерії також повідомляли, що у Маріуполі окупанти намагаються відновити роботу порту.

Тим часом, Маріуполю загрожує нова гуманітарна катастрофа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: