Зеленський назвав країни, які працюють над визволенням захисників Маріуполя

Читать на русском
У переговорах із лідерами інших країн Зеленський порушує ці питання, щоб вони ставили їх перед президентом країни-агресора.
Укрінформ

Ізраїль, Туреччина та Швейцарія працюють над визволенням захисником Маріуполя з блокадного заводу Азовсталь.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю для Rai 1.

«Ми не повинні зупинятися, треба боротися за кожну людину. Ми забрали цивільних із заводу, зараз стоїть питання щодо поранених і живих. І, чесно скажу, що ми не хочемо залишати там убитих людей, бо на них чекають сім'ї... Ми передавали росії інформацію, ми навіть застосовували механізм залучення третьої країни. І Ізраїль, і Швейцарія, і Туреччина сьогодні працюють над цим», - зазначив український лідер.

Всі цивільні покинули «Азовсталь», залишилися тільки військові – ПаламарНа території заводу можуть залишатися хіба що ті цивільні, які перебували в інших притулках. Багато з них були пошкоджені або засипані через російські удари

Згідно зі словами Зеленського, у переговорах із лідерами інших країн він порушує ці питання, щоб вони ставили їх перед президентом країни-агресора володимиром путіним. Україна готова обміняти поранених захисників Маріуполя на російських полонених.

Також в інтерв'ю Зеленський розповів, чи бачить українська влада загрозу від невизнаного Придністров'я.

Нагадаємо, що зараз йде другий раунд переговорів навколо дорожньої карти операції з евакуації українських військових. Насамперед планують вивезти тяжкопоранених.

Напередодні окупанти розпочали наземну операцію у спробі захопити «Азовсталь».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: