Колишні президенти України звернулися до країн світу, щоб вони врятували людей з «Азовсталі»

Читать на русском

Порошенко запропонував владі приєднатися до процесу переговорів щодо екстракції захисників Азовсталі поряд з міжнародними та українськими представниками влади та особисто взяти участь у реалізації цієї процедури.
Getty Images

Другий, третій і п'ятий президенти Леонід Кучма, Віктор Ющенко та Петро Порошенко звернулися до керівників країн світу, щоб допомогти врятувати життя цивільних і військових з території заводу «Азовсталь» в Маріуполі.

Про це повідомляється у листі, який опублікував Порошенко.

«Ми звертаємося до керівників країн світу. У держави-члени Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки і Канади, Китаю, Туреччини та інших, а також в ООН. Просимо всіма наявними дипломатичними ресурсами допомогти українській владі врятувати життя цивільних і військових українців, яких на території заводу «Азовсталь» росія за наказом путіна намагається знищити варварськими методами», - заявив Порошенко.

Експрезиденти України закликали кожного долучитися, щоб врятувати життя захисників.

Порошенко запропонував владі приєднатися до процесу переговорів щодо екстракції захисників «Азовсталі» поряд з міжнародними та українськими представниками влади та особисто взяти участь у реалізації цієї процедури.

Нагадаємо, що Туреччина морем через Бердянськ готова вивезти поранених та загиблих у Маріуполі.

Напередодні Зеленський назвав країни, які працюють над визволенням захисників Маріуполя.

Також нагадаємо, що зараз йде другий раунд переговорів навколо дорожньої карти операції з евакуації українських військових. Насамперед планують вивезти тяжкопоранених.

Сьогодні, 13 травня, окупанти розпочали наземну операцію у спробі захопити «Азовсталь».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: