До Туреччини на зустріч з Ердоганом вирушили сім'ї українських захисників «Азовсталі»

Читать на русском
Рідні бійців просять Ердогана об’єднати зусилля із лідером Китаю Сі Цзіньпінем і разом допомогти звільнити українських героїв.
Українська правда

Рідні бійців «Азову» вирушили в Туреччину, щоб подякувати президенту Реджепу Тайїпу Ердогану за підтримку в питанні порятунку захисників Маріуполя та їх евакуації до країни.

Про це написала у Фейсбуці дружина одного з військових «Азову» Наталія Зарицька, опублікувавши відповідне відео.

«Ми, рідні захисників Маріуполя, що знаходяться на «Азовсталі», вирушили в Стамбул подякувати президенту Туреччини Реджепу Ердогану за підтримку в питанні порятунку та евакуації наших рідних до Туреччини», - повідомила дружина українського захисника.

Вона також зазначила, що рідні бійців просять Ердогана об’єднати зусилля із лідером Китаю Сі Цзіньпінем і разом допомогти звільнити наших героїв. Тому що путіну буде важко відмовити, якщо він до нього звернеться як посередник в питанні екстракції саме Сі Цзіньпінь, вважає Зарицька.

Туреччина морем через Бердянськ готова вивезти поранених та загиблих у Маріуполі – ЗеленськийТуреччина згодна вивезти поранених та загиблих у Маріуполі, але лише з порту у Бердянську. До самого Маріуполя підібратися неможливо.

Нагадаємо, сьогодні росіяни вперше застосували проти захисників Маріуполя запалювальні бомби. Згодом російські окупанти самі визнали, що обстрілюють українських захисників на заводі «Азовсталь» забороненими фосфорними боєприпасами.

Пізніше стало відомо, що російські окупаційні війська настільки цинічні, що вирішили помститися Україні за нещодавню перемогу на «Євробаченні-2022». Відправляючи запалювальні бомби на голови захисників Маріуполя, вони ставлять дату фіналу пісенного конкурсу з написом: «Kalusha, як ви і просили!».

Напередодні Ірина Верещук розповіла про перемовини щодо евакуації людей з «Азовсталі» та скількох можуть вивезти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: