Росія за допомогою сербської авіакомпанії уникає заборони на польоти в ЄС, – The Guardian

Читать на русском
Росіяни використовують сербську авіакомпанію Air Serbia, щоб літати в Європу і обійти загальноєвропейську заборону на польоти.
exyuaviation.com

Росіяни використовують сербську авіакомпанію Air Serbia, щоб літати в Європу і обійти загальноєвропейську заборону на польоти.

Про це повідомляє The Guardian.

«Air Serbia, яка в більшості своїй належить державі, подвоїла кількість прямих рейсів з Москви до Белграда - до 15 на тиждень, щоб задовольнити швидко зростаючий попит після того, як ЄС заборонив російським літакам і авіакомпаніям літати в своєму повітряному просторі після вторгнення Росії в Україну», – йдеться в повідомленні.

Зазначають, що Сербія не є членом ЄС і відмовилася вводити санкції проти Росії, але її літаки можуть вільно перетинати повітряний простір ЄС. Таким чином країна стала єдиним європейським повітряним коридором, відкритим для Росії.

Число пасажирських місць на авіарейсах між Росією і Сербією збільшилася на 50% в перший тиждень березня. Очікується, що найближчим часом пасажиропотік на авіарейсах зросте ще більше.

Нагадаємо, гендиректор лоукостера Ryanair Майкл О'Лірі заявив, що Ryanair стане першою авіакомпанією, яка повернеться до України, коли це буде безпечно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: